Activitats per la creació de Xarxa Social

Sensibilització i participació ciutadana

Commemoració de dies internacionals

Organització d'actes i activitats en col·laboració amb serveis municipals i entitats del municipi de 3 dies internacionals:

  • 8 de març. Dia Internacional de les dones
  • 28 de maig. Dia Internacional per l'acció de la salut de les dones.
  • 25 de novembre. Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

L'Espai Dona aglutina totes les activitats que es duen a terme al municipi relacionades amb aquests dies a través d'un cartell i els seus mitjans de difusió.

Si voleu participar i/o organitzar una activitat relacionada amb un d'aquests dies poseu-vos en contacte amb l'Espai Dona.

Els objectius són contribuir a fer visible la situació de les dones a la nostra societat, fomentar la consciència col·lectiva respecte les desigualtats encara presents entre homes dones i augmentar la implicació i el sentit de la responsabilitat comunitària.

Assessorament per crear una associació

Ajudem a iniciar projectes donant assessorament i suport que es necessiti per la creació d'una associació, fins que tingui prou força com perquè pugui prescindir de la nostra ajuda.

Prevenció

Tallers de prevenció per infants, joves i persones adultes

Realització de tallers de desigualtat, gènere i prevenció de violència en la parella per diferents col·lectius en espais educatius formals i no formals.

Assessorament per serveis educatius municipals i entitats sobre l'organització d'activitats relacionades amb la igualtat de gènere

Suport i assessorament en l'elaboració i/o execució d'activitats formatives, de prevenció i sensibilització sobre la desigualtat de gènere i/o violència masclista.

Tallers de prevenció que es realitzen a primària i a secundària durant el curs 2018-2019 i informe d'avaluació dels tallers realitzats durant els curs 2017-2018 (PDF)

Sensibilització i atenció a les violències sexuals

Desenvolupament del Punt Lila

Punt d'informació i atenció a les violències sexuals i sexistes durant les barraques de la Festa Major de Palafrugell.

Dones de Palafrugell

Espai visualitzador sobre dones que essent o no de Palafrugell han aportat i/o aporten valor al Municipi

És un projecte que neix íntegrament des de l'Ajuntament de Palafrugell, concretament des l'Espai Dona de l'Àrea de Benestar Social i Ciutadania. La finalitat d'aquest treball és donar a conèixer les diferents dones que han estat de rellevància per al desenvolupant del municipi. Cal dir que l'estudi ha agafat com a paràmetres temporals aquelles dones que comprenen entre els anys 1998- 2018. És doncs, com d'aquesta manera, setmanalment s'han anat publicant fins a dia d'avui diferents personalitats al compte d'Instagram @Donesdepalafrugell.

Notícia publicada al web de Comunicació sobre Dones de Palafrugell

Observatori de la presència de la dona a l'esfera pública de Palafrugell

Presència de la dona en l'àmbit polític del 1998 al 2008

Un estudi que s'ha realitzat a través de l'Ajuntament de Palafrugell, concretament des l'Espai Dona de l'Àrea de Benestar Social i Ciutadania. L'objectiu ha estat en tot moment presentar i evidenciar dades que ajudin a comprendre la situació actual, i l'evolució feta, de la presència de la dona en la política de Palafrugell. En aquests vint anys hi han hagut 52 homes i 19 dones. Només al 2007, amb l'aplicació de la Llei orgànica per a la igualtat efectiva entre homes i dones, va haver un increment notori del 40% de participació.

Infografia sobre la presència de la dona en l'àmbit polític a Palafrugell (PDF)

Us voleu subscriure al butlletí? Sol·liciteu-ho a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons