El receptari de l'Elvira 'Correu'
Carme Bonal i Bastons (Palafrugell 1947) ha cursat estudis de llengües modernes a Ginebra (Suïssa) i ha treballat a la biblioteca de la Fundació Puigvert de Barcelona, i com a traductora. Mare de família nombrosa i antiquària, col.labora habitualment amb articles de temàtica cultural en mitjans de comunicació locals.
Elvira Ferrer, una de les millors cuineres locals, era membre de la burgesia tapera palafrugellenca; les seves receptes, conservades en el fons Roig Ferrer de l'Arxiu Municipal de Palafrugell, recullen una tradició culinària familiar d'arrel local enriquida amb influències foranes. El receptari de l'Elvira «Correu» equilibra tradició i innovació en una època d'esplendor de la indústria del suro, una indústria en contacte permanent amb l'exterior, i ens aporta una visió nova i enriquidora de la cuina de Palafrugell.
Més informació
- Número publicació: 3
- Autors: Bonal, Carme
- Any: 2000