Biblioteca auxiliar

Biblioteca auxiliar

La biblioteca auxiliar de l'Arxiu Municipal de Palafrugell està especialitzada en publicacions i estudis inèdits de temàtica local, amb més de 3.000 referències, i inclou una hemeroteca amb un centenar de títols que abasta un període que va des de l'any 1882 fins l'actualitat.

En el Catàleg col·lectiu de la lectura pública de Catalunya podeu consultar els registres de les publicacions i estudis de les seccions Palafrugell, Baix Empordà i Costa Brava, i el fons bibliogràfic de la Fundació Ernest Morató. La incorporació dels registres en el catàleg es realitza amb el suport de la Biblioteca de Palafrugell. El catàleg s'actualitza periòdicament.

Pel que fa a la premsa local, la podeu consultar a l'apartat Consultes en línia, des de juliol de 1882 (inici del setmanari El Palafrugellense) fins a gener-febrer de 1978 (últim número de la primera època de la Revista de Palafrugell) i, a més, el butlletí municipal Can Bech (des del núm. 1, juliol de 1981). Durant els anys 2008 i 2009 s'han digitalitzat un total de 18.117 pàgines de 24 capçaleres. La indexació per títol, data i plana, i el tractament dels fitxers permeten la consulta pàgina a pàgina o bé la recerca per paraula, facilitant així la localització de la informació.

Si busqueu notícies locals entre 1939 i 1962 us recomanem la consulta del Servei de Premsa Digitalitzada al web del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l'Ajuntament de Girona.

Altres llocs interessants són el Cercador de premsa digitalitzada a diferents arxius comarcals de Catalunya, el Repositori Documental Regira, l'Arxiu de Revistes Catalanes Antigues i la Biblioteca Virtual de Prensa Histórica.

També podeu consultar l'Hemeroteca digital de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, on hi ha notícies de Palafrugell des de 1848, i els articles dels periodistes palafrugellencs que varen treballar en aquestes publicacions.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons