Plagues

Mosquit tigre

Actuacions preventives contra la seva proliferació consistents en tractaments periòdics antilarvaris en embornals de la via pública. També s'ofereix informació i assessorament. Aquest servei es planifica des de l'Ajuntament i es duu a terme entre maig i octubre. La prevenció en l'àmbit de les propietats privades és necessària atès que els punts de cria en aquests àmbits suposen la majoria dels casos.

Coloms

Control de la població de coloms mitjançant captures regulars durant l'any, especialment en sectors on la seva acumulació ocasiona problemes de salubritat. Les captures es fan amb gàbies fixes instal·lades en punts estratègics a les que s'hi posa menjar regularment per tal d'acostumar als coloms a anar-hi. Poden demanar aquest servei aquelles persones que visquin en indrets amb problemes per sobrepoblació de coloms, posant-se en contacte amb l'Àrea de Medi Ambient, trucant al 972 613 100.

Cal recordar que no es pot donar de menjar als coloms, ja que són espècies que en l'àmbit urbà poden generar riscos per a la salut de les persones.

Estornells

Treballs específics per foragitar estornells en zones urbanes arbrades públiques mitjançant aparells acústics. La seva acumulació en determinades èpoques de l'any causa problemes de brutícia i higiene en espais públics. Podeu demanar-ho posant-vos en contacte amb l'Àrea de Medi Ambient, trucant al 972 613 100.

Desratització

Control de la població de rates mitjançant empresa especialitzada de determinades instal·lacions i espais municipals, entre els quals cal destacar els centres escolars, l'escorxador municipal i les rieres. També es realitzen treballs de desratització al clavegueram, en algunes zones mitjançant tractaments regulars durant l'any i en d'altres a partir d'incidències detectades. Podeu demanar-ho posant-vos en contacte amb l'Àrea de Medi Ambient, trucant al 972 613 139.

Escarabat Morrut de les palmeres

Servei d'informació i assessorament per evitar l'expansió de la plaga del morrut de les palmeres. Ho poden demanar a l'Àrea de Medi Ambient, aquelles persones que tinguin palmeres afectades o que puguin ser potencialment afectades. A la tardor és quan es sol fer més evident que una palmera està afectada per la plaga.

Vespes

Actuacions d'eliminació de vespers a la via pública. Identificació de l'espècie per evitar confusions amb les abelles, les quals estan protegides. Ho poden demanar aquelles persones que detectin vespers a la via pública.

Desinsectacions

Control de plagues d'insectes mitjançant empresa especialitzada de determinades instal·lacions municipals i via pública, entre els quals cal destacar els centres escolars i l'Escorxador Municipal.

Escarabat morrut de les palmeres

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons