Avís: d'acord amb el Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, des del dissabte 14 de març han quedat suspesos i s'interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de l'Ajuntament i també han quedat suspesos els terminis de prescripció i caducitat de qualsevol acció o dret.

  • Coronavirus. Informació i mesures municipals

    Coronavirus. Informació i mesures municipals

Rus, Camí del

Nicholas Woevodski (Sant Petesburg, 1888 - Calella de Palafrugell, 1975). Dibuixant, pintor i arquitecte sense títol oficial. El camí del Rus, a Calella, ens porta fins al castell de Cap Roig. L'estada del matrimoni Woevodski a Palafrugell ha deixat, entre altres, el seu record en la toponímia local; a més del camí del Rus tenim ara la banyera de la Russa, a llevant de la cala d'en Massoni.

Nicholas Woevodski i Dorothy Webster varen arribar a Calella l'any 1927. Varen invertir els guanys de l'exercici de les seves professions (ella era antiquària i decoradora) i del seu patrimoni en la compra de terrenys i l'edificació del castell i els jardins de Cap Roig. També cal destacar la iniciativa d'un nou tram de les Voltes de Calella. La cessió de la finca de Cap Roig a Caixa de Girona va permetre completar la construcció del castell pocs mesos abans de la mort de Nicholas Woevodski.

Fonts documentals

Saurí, M. Concepció. 'Nicholas Woevodski, el Rus'. Nou Palafrugell, número 155 (2000). Expedient 20/81. Acta de la comissió informativa especial de numeració de les finques i rotulació de carrers de totes les vies públiques del terme municipal de Palafrugell del dia 15 de gener de 1981.

Més informació

  • Data d'aprovació: dijous, 15 gener 1981
  • Segle: XX
  • Nucli de població: Calella de Palafrugell

Darrera actualització

divendres, 04 octubre 2019 09:06

Càmera web

Webcam del Far de Sant Sebastià

Darreres piulades

El temps a Palafrugell

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons