Avís: d'acord amb el Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, des del dissabte 14 de març han quedat suspesos i s'interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de l'Ajuntament i també han quedat suspesos els terminis de prescripció i caducitat de qualsevol acció o dret.

  • Coronavirus. Informació i mesures municipals

    Coronavirus. Informació i mesures municipals

Cooperativa de consum L'Econòmica Palafrugellenca

Dates del fons 1728-1993, 2011

Els inicis de la cooperativa de consum L’Econòmica Palafrugellenca es situen l’any 1864: es diu que un reduït nombre d’obrers, probablement de la indústria del suro, van optar per comprar junts i repartir-se un sac d’arròs i van decidir ampliar l’acció amb altres productes de consum. Una vegada legalitzada l’associació es va inaugurar el local social el diumenge de Rams de 1865. En el moment de la seva constitució la societat agrupava 78 famílies. Els seus estatuts van ser publicats l’any 1870. 

Ocupà diferents locals; el més emblemàtic és el del carrer de Sant Martí- Botines, construït entre 1926 i 1927, obra de l’arquitecte Rafael Masó i Valentí. El local que havia estat seu de La Reformadora al carrer de Cavallers (cooperativa integrada a L’Econòmica) estigué ocupat per l’Auxilio social.

L’any 1986, el patrimoni immobiliari de la cooperativa va ser adquirit per l’Ajuntament de Palafrugell. El 20 de maig de 1993 es va tancar la botiga, sense dissoldre l’entitat. A partir del 2001 l’edifici de L’Econòmica està destinat a biblioteca pública de Palafrugell.

Audiovisuals

Càmera web

Webcam del Far de Sant Sebastià

Darreres piulades

El temps a Palafrugell

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons