Hotel Llevant

Dates del fons 1955-2011

Hotel fundat el 1935 per Maria Gratacós Lluensí. Havia començat amb una botiga de queviures al carrer Carudo on, a més, feia menjars per als treballadors. L'any 1933 o 1934 va llogar una casa davant de mar al costat de llevant, ja amb restaurant i 2 o 3 habitacions. L'any 1935 la Fonda Llevantí es va traslladar al passeig Francesc de Blanes i es considera l'inici formal de l'hotel. El nom prové que en els seus inicis es trobava al costat de llevant de la platja i al traslladar-se, l'any 35, van conservar el nom. Primer va ser Restaurante Llevantí con habitaciones, després Fonda Llevantí, passant a dir-se Hotel Levante durant la dictadura i recuperant el nom en català quan va ser possible.

Amb els anys l'hotel es va anar ampliant. En el negoci hi va entrar a treballar en Jaume Farrarons, fill d'una cosina germana de la Maria. En Jaume esdevé ben aviat el director de l'hotel i junt amb la seva esposa, Montserrat Turró, faran evolucionar l'hotel i agafaran el relleu de Maria Gratacós. Actualment l'hotel és regentat pels fills del matrimoni Farrarons-Turró.

Durant pràcticament 25 anys (1975-2000) dins unes sales del mateix hotel es va crear una sala d'exposicions d'art que era regentada per la Montserrat Turró.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons