Fotografia Jaume Ferrer Massanet

Dates del fons 1890-1949

Jaume Ferrer Massanet (Palafrugell, 1872-1922). Taper, fotògraf professional, pintor i escultor. Les seves primeres fotografies daten de finals del s.XIX. Tenia estudi propi al carrer de la Llibertat número 4. Seguidor del moviment pictorialista, amb les seves fotografies volia transmetre emocions i explicar històries, sovint representant escenes gairebé teatrals, però no va deixar de banda el retratisme professional. Va ser un especialista del retoc fotogràfic.  També va realitzar fotografies per encàrrec que tenien com a objectiu l’edició i comercialització de postals, algunes en format panoràmic.
L’any 1899 va obtenir una menció honorífica en un concurs de fotografia a Madrid i el 1903 va guanyar la medalla de bronze al Concurs Nacional de Fotografies organitzat pel Centre de Lectura a Reus. A vegades utilitzava la fotografia com a estudi previ a una obra pictòrica.
A casa seva hi va establir una sucursal del taller de ceràmica “La Renurfemán” de La Bisbal i va exposar com a pintor a la sala “Estruch” de Girona. S’havia fet càrrec del cinema Variedades, a l’edifici que havia estat seu del Centre Obrer (c. de la Constància i carrer de Cavallers).
Es va casar amb Enriqueta Vidal Cama i van tenir vuit fills.
El seu fill Lluís Ferrer Vidal (Palafrugell, 1906-1994) va treballar de mecànic i també va fer fotografia industrial per encàrrec, majoritàriament a Barcelona.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons