L'arquitectura. Conèixer Palafrugell

L'Ajuntament de Palafrugell, amb la col·laboració d'Ediciones Omega, ha editat el llibre L'arquitectura. Conèixer Palafrugell, un recorregut per setanta edificacions construïdes des de l'època medieval fins als nostres dies en el terme municipal, setanta fitxes a doble pàgina descriuen breument les seves característiques essencials i que inclouen prop de quatre-centes fotografies, amb imatges d'exteriors i d'interiors.

Els edificis s'han agrupat en vuit capítols: La formació de la vila, Els nuclis, Edificis mariners, La industrialització, Modernisme i Noucentisme, El Turisme, Arquitectura contemporània i Edificis públics. Hi ha edificis catalogats en el Pla Especial de Protecció i Intervenció en el Patrimoni Històric de Palafrugell (PEPIPHP), juntament amb mostres d'arquitectura contemporània que mereixeran ser-hi incorporades en el futur.

La mostra del patrimoni arquitectònic palafrugellenc ha estat seleccionada pel coordinador de l'edició, l'arquitecte especialitzat en planejament i patrimoni Josep Mariné. El text introductori, Palafrugell, l'oruga i la papallona, és de la historiadora Rosa M. Gil. Les fotografies són de Maria Geli i Pili Planagumà, els textos de Josep Mariné i Rosa M. Gil, i Jordi Sàbat és el responsable del disseny i la maquetació. La presentació és a càrrec de Carme Bonal, regidora de Patrimoni de l'Ajuntament.

Més informació

  • Autors: Mariné, Josep
  • Any: 2010
L'arquitectura. Conèixer Palafrugell

Darrera actualització

dijous, 20 agost 2015

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons