Rodolfo Candelaria Work

Dibuixant i pintor

Dibuixant i pintor, nascut a El Paso (Estats Units) el 12 de gener de 1932 i mort a Palafrugell el 29 de juny de 2022. Va cursar els seus estudis a Mèxic DF i Oxford, on els companys de classe li van recomanar venir a la Costa Brava. Va arribar a Calella de Palafrugell el 1958, on ha passat llargues etapes de la seva vida. Una part important de la seva obra se centra en personatges i indrets calellencs.

El mes de febrer de l'any 2000 va fer donació de la major part de la seva obra a l'Ajuntament: un fons amb més de dues mil peces que inclou olis de gran format, dibuixos, gravats, collages i escultures. Setze anys més tard va cedir a l'Arxiu Municipal part del seu fons personal format per imatges de la seva vida i obra i un recull de premsa que ens permet conèixer la seva trajectòria artística.

Guardonat amb el Premi Peix Fregit l'any 2009, l'artista té escultures de gran format en diferents espais públics de Palafrugell fetes en col·laboració amb industrials del ferro. El 2008 es va inaugurar la sala Espai Candelaria i un grup de vilatans va impulsar una associació d'amics del pintor, entitat que des de llavors organitza conjuntament amb l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament els premis de la Mostra de pintura Rodolfo Candelaria en la qual participen alumnes de les escoles de la Vila.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el diumenge 15 de juliol de 2018.

Rodolfo Candelaria Work

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell premi Administració Oberta 2023
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons