Rita Ferrer Miquel

Impulsora de l'Escola de Música de Palafrugell i fundadora de la Coral Nit de Juny

Va néixer a Palafrugell el 24 d'agost de l'any 1951. Al llarg de la seva vida professional ha estat directora de coral i professora de música. És la directora i impulsora de l'Escola de Música de Palafrugell, creada l'any 1967. Fundadora i directora de la coral Nit de Juny, en actiu des del 1978.

Rita Ferrer Miquel va iniciar els estudis musicals amb Carme Garriga i Núria Rota a l'Escola de les Germanes Carmelites de Vedruna, per seguir els estudis de piano amb Jaume Ferrer i amb Emili Garcia, amb qui també estudiava harmonia. És titulada Superior en Solfeig, Harmonia, Transposició i Acompanyament, i professora de Piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu.

Es va formar en pedagogia musical amb Ireneu Segarra i a l'Escola de Pedagogia Musical (EPM), i en direcció coral amb Pierre Cao i Denis Menier a la Maison du Chant Chorale a Namur (Bèlgica) i, també, amb Josep Prats, Jordi Casas, Manuel Cabero, Fieder Bernius i Francesc Llongueres.

És autora de la tesi doctoral El cant coral infantil i juvenil educa en valors, hàbits i competències (2011). Ha estat impulsora de l'Associació Catalana d'Escoles de Música, que es va constituir l'any 1992 la qual és la primera associació d'aquest tipus a Espanya i actualment, forma part de la junta. Entre els reconeixements que ha rebut destaca que l'any 2007 va rebre el Premi Peix Fregit a tota una trajectòria.

Tenint en compte que Rita Ferrer Miquel va ser a finals dels anys 60 la responsable d'impulsar i crear l'Escola de Música de Palafrugell, que ha dedicat tota la seva trajectòria vital a la docència musical vinculada a Palafrugell i a la Universitat de Girona i per la seva llarga trajectòria vinculada a quasi tots els esdeveniments culturals i musicals de la Vila, l'Ajuntament de Palafrugell va acordar concedir-li el Diploma al Mèrit Ciutadà com a directora i fundadora de la coral Nit de Juny i en reconeixement a la tasca que ha portat a terme dins la docència musical, destacant pels seus coneixements especialitzats i de qualitat.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el dilluns 20 de juliol de 2020.

Rita Ferrer Miquel

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell premi Administració Oberta 2023
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons