Quim i Maria Casellas, de L'Hotel Casamar
Establiment amb una estrella Michelin
Quim i Maria Casellas. pertanyen a una generació de joves cuiners i hotelers que senten una irrenunciable passió per la seva feina i tenen un entusiasme que dóna el toc màgic al seu treball. Els dos germans, també, tenen una clara visió del territori i de l'espai on es troben.
Des de molt joves van treballar a l'hotel familiar, el Casamar de Llafranc, i colze a colze l'han convertit en un espai de referència, sobretot a nivell gastronòmic i turístic. Tots aquests anys de dedicació van donar els seus fruits al novembre de l'any 2011 quan la Guia Michelin va concedir-li una estrella, fet que va marcar un punt d'inflexió en les seves carreres.
Des de llavors són molts els projectes en què han col·laborat, tots ells de caràcter solidari i cívic. Des del 2014 són els responsables de promoure Entaulats, una iniciativa que se celebra cada any a Palafrugell durant mes de març amb l'objectiu d'apropar el món de la cuina i els hàbits saludables a diferents col·lectius. Fins ara, hi han participat els voluntaris de diferents associacions locals, persones amb discapacitats, alumnes dels col·legis i instituts, que han pogut prendre part en una jornada educativa amb diferents tallers i activitats lúdiques.
Tenint en compte que, des de l'any 2011, és l'únic establiment al municipi que compta amb una estrella Michelin i que la cuina del Casamar té un gran ressò a nivell nacional i internacional, però també que la família Casellas sempre ha estat molt implicada amb el municipi i, impulsant iniciatives de caire solidari Entaulats, i el Casamar de Llafranc, des del seu emplaçament privilegiat, sempre ha estat molt curós amb el medi ambient, l'Ajuntament va concedir a Maria i Quim Casellas de l'Hotel Casamar el Diploma al Mèrit Ciutadà com a reconeixement a la seva trajectòria turística i gastronòmica.
Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el dilluns 20 de juliol de 2020.