Quim i Maria Casellas, de L'Hotel Casamar

Establiment amb una estrella Michelin

Quim i Maria Casellas. pertanyen a una generació de joves cuiners i hotelers que senten una irrenunciable passió per la seva feina i tenen un entusiasme que dóna el toc màgic al seu treball. Els dos germans, també, tenen una clara visió del territori i de l'espai on es troben.

Des de molt joves van treballar a l'hotel familiar, el Casamar de Llafranc, i colze a colze l'han convertit en un espai de referència, sobretot a nivell gastronòmic i turístic. Tots aquests anys de dedicació van donar els seus fruits al novembre de l'any 2011 quan la Guia Michelin va concedir-li una estrella, fet que va marcar un punt d'inflexió en les seves carreres.

Des de llavors són molts els projectes en què han col·laborat, tots ells de caràcter solidari i cívic. Des del 2014 són els responsables de promoure Entaulats, una iniciativa que se celebra cada any a Palafrugell durant mes de març amb l'objectiu d'apropar el món de la cuina i els hàbits saludables a diferents col·lectius. Fins ara, hi han participat els voluntaris de diferents associacions locals, persones amb discapacitats, alumnes dels col·legis i instituts, que han pogut prendre part en una jornada educativa amb diferents tallers i activitats lúdiques.

Tenint en compte que, des de l'any 2011, és l'únic establiment al municipi que compta amb una estrella Michelin i que la cuina del Casamar té un gran ressò a nivell nacional i internacional, però també que la família Casellas sempre ha estat molt implicada amb el municipi i, impulsant iniciatives de caire solidari Entaulats, i el Casamar de Llafranc, des del seu emplaçament privilegiat, sempre ha estat molt curós amb el medi ambient, l'Ajuntament va concedir a Maria i Quim Casellas de l'Hotel Casamar el Diploma al Mèrit Ciutadà com a reconeixement a la seva trajectòria turística i gastronòmica.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el dilluns 20 de juliol de 2020.

Quim i Maria Casellas, de L'Hotel Casamar

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons