Josep Puig i Clausell

Artista

Va néixer a Palafrugell l'1 de juny de 1931. De caràcter independent, inconformista i crític, la seva vida ha passat per situacions personals ben diverses. La seva inquietud artística va néixer ben aviat, quan tenia uns vuit anys i una llarga malaltia el va retenir a casa seva i el va fer descobrir la seva facilitat pel dibuix. L'adolescència la passà lluny de Palafrugell i als divuit anys tornà de Sant Andreu de Llavaneres on havia viscut amb uns oncles; època en la que ja se n'havia adonat que amb un carbonet i un paper podia guanyar-se unes poques pessetes.

El retorn al seu poble natal li significà un tornar a començar. Va trobar feina de flequer, però tampoc li va provar. El servei militar li va donar l'oportunitat de rebre una primera formació artística que ampliaria amb estudis per correspondència de delineant, dibuix i pintura. La seva formació, malgrat tot, sempre ha estat intuïtiva i autodidacta.

Josep Puig, al llarg de la seva vida, ha fet pràcticament de tot en el món de les arts: dibuixant, pintor i decorador; autor, director i actor teatral; constructor de carrosses, de pessebres, de gegants i capgrossos... L'artista ha mantingut i manté un esperit crític envers la societat en la qual ha viscut; i envers ell mateix. Potser la seva millor virtut (i el major defecte per a alguns) és la seva sinceritat, dir sempre el que pensa, el no guardar-se cap crítica, de tenir opinió sobre tot i sobre tothom, amb una visió generalment inconformista.

L'any 2004 s'edita un Galeria de Personatges dedicat a la figura de Josep Puig, però centrant-se en la seva faceta cinematogràfica. Puig és el protagonista d'aquest volum on es mostren les seves inquietuds que es van traduint en la realització de films curts, documentals o experimentals, seguint els esquemes del cinema gran. Ell, els seus companys i els seus col·laboradors van realitzar una tasca creativa i artística que no ha de ser oblidada i que difícilment podrà ser superada, per molta tècnica digital que es pugui gaudir en l'actualitat.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el diumenge 19 de juliol de 2019.

Josep Puig i Clausell

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons