Drogueria Forga

Drogueria centenària

L'origen de l'establiment, que a principis del 2018 any va tancar les seves portes, es remunta al 1849 quan va ser fundat amb el nom de casa Matias. A principis dels anys 50 del segle passat, l'establiment, que llavors era propietat de Lluís Serra, va ser traspassat al figuerenc Miquel Forga Carreras, un jove que havia après l'ofici en una drogueria que el seu oncle tenia a la capital de l'Alt Empordà.

Un cop instal·lat a Palafrugell, el nou propietari va conèixer Maria Rosa Llenas amb qui es va casar. Del matrimoni, en naixerien dos fills: la Nuri i en Lluís. El negoci va anar prosperant amb els anys, gràcies a l'esforç i la dedicació dels propietaris, fins a convertir-se en un referent del ram. Nuri Forga hi va entrar a treballar amb 15 anys i, el 1989, s'hi va incorporar el seu marit, Oleguer Frigola, fins aleshores empleat de banca.

Des de llavors i fins als nostres dies la Nuri i l'Oleguer van continuar la tradició de l'establiment, que ha estat reconegut amb diferents premis, el darrer l'any 2015: un guardó durant la XV Edició dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat, pels seus 165 anys d'història, que els va lliurar l'aleshores President de Catalunya Artur Mas.

Li va ser concedit el Diploma en un acte d'entrega celebrat el diumenge 15 de juliol de 2018.

Drogueria Forga

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons