Patrimoni històric de Palafrugell

El Pla Especial de Protecció i Intervenció en el Patrimoni Històric de Palafrugell (PEPIPH) cataloga els elements singulars de l'arquitectura i l'arqueologia del municipi, i identifica les àrees de conservació de l'estructura urbana o de conservació dels valors històrics i ambientals. La valoració de les característiques d'aquests béns i del grau de protecció necessari, i la previsió de les transformacions futures completen el PEPIPHP.

L'equip redactor del primer Pla va ser el format pels arquitectes Lluís Auquer, Joan Falgueras, Joan Antoni Rodeja i Ferran Prat i els seus col·laboradors Joan Badia, Amèrica Barti, Assumpció Colomer i Carme Martinell; va començar els seus treballs l'any 1985. La Comissió d'Urbanisme de Girona va aprovar definitivament el PEPIPHP el 24 d'octubre de 1990 (Edicte de 22 de gener de 1991, DOGC núm. 1401 d'1 de febrer de 1991).

El Pla va ser revisat l'any 2007, i es van incorporar 68 nous elements. Aquesta revisió va ésser redactada per l'equip encapçalat per les arquitectes Carme Bosch Arauz i Anna Maria Albó Riera. La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona va aprovar definitivament la revisió del PEPIPHP el 19 de desembre de 2007 (Edicte de 23 de gener de 2008, DOGC núm. 5062 de 4 de febrer de 2008).

Des de l'any 1992, l'Ajuntament de Palafrugell ofereix ajuts i subvencions per a la restauració o rehabilitació d'edificis catalogats o protegits pel Pla especial de protecció i d'intervenció en el patrimoni històric de Palafrugell. Informeu-vos a l'Àrea d'Urbanisme, telèfon 972 613 129.

 El patrimoni històric de Palafrugell, a Google Maps

L'Ajuntament de Palafrugell ha dut a terme un treball de geolocalització del seu patrimoni històric a Internet, amb el propòsit de fer-lo més accessible i d'estimular-ne el seu coneixement.

A través de diferents mapes interactius, els usuaris poden saber on es troben els béns d'interès del municipi, ja siguin béns singulars, arqueològics o conjunts arquitectònics. Juntament amb la localització, es pot consultar una fitxa de cada bé amb la corresponent fotografia i la descripció de l'època i l'estil.

Béns singulars

Unitats arqueològiques

Conjunts Arquitectònics

Els forns de la Bòbila Vella

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons