Un triumvirat en el govern local

Can Bech número 67 octubre-novembre 2019

El passat maig els ciutadans decidiren, lliure i democràticament, nous equips municipals, fruit de la jurisprudència de la Constitució Espanyola i de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Concretament, en el nostre municipi, cap opció política va obtindre majoria per a la formació del govern local. Malgrat que la candidatura del PSC-CP fos la llista més votada, i que nosaltres felicitem, no va poder pactar amb altres formacions que li donessin la majoria. Després d'unes setmanes se'ns anunciava el Pacte ERC+SdP +JxC, un triumvirat que suma 12 regidors de tendència independentista i que varen deixar palès amb la signatura d'un Manifest de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). No sabem ben del cert si obeeixen a les seves pròpies candidatures o són la veu d'organitzacions que no participen en els processos electorals. Si fos així, creiem que és un greu precedent i que no beneficia la participació democràtica del municipi.

Doncs bé, ara que portem quasi 5 mesos de rodatge els 21 regidors i que tenim Equip de Govern Local ens agradaria comentar des de Ciutadans (Cs):

1. Tenim un bon equip de funcionaris al servei del Municipi que des de Cs els hi reconeixem la seva professionalitat i el seu treball diari.

2. Sobre l'Equip de Govern i la seva organització: 5 tinents alcaldes són excessius. Masses caps i barrets. No se sap ben bé qui decideix què. S'han repartit més en funció del canvi de candidat a l'alcaldia en les properes eleccions que d'una gestió més àgil. S'han apujat les retribucions més d'un 6% i en menys hores de dedicació al Municipi.

3. L'Equip de Govern té segrestada la vida institucional: no ondegen les banderes oficials, es col·loquen pancartes partidistes a la façana municipal, no presideix el quadre del President actual en el Consistori, no fan respectar el Reglament Orgànic Municipal permetent l'embrutiment d'arbres, carrers, mobiliari públic i col.locació de símbols no oficials a les faroles i giratoris. Ens obliguen a mantenir amb diners de tots l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), associació que no defensa els drets de tots els ciutadans i que no respecta la legalitat actual.

4. L'Equip de Govern no fa front als temes cabdals: neteja dels carrers, excrement de gossos, recollida de les deixalles i manteniment i neteja dels contenidors, la manca de vivenda pública, l'okupació, la manca de polítiques actives de treball, la precarietat laboral, la política industrial i el suport als joves emprenedors, mesures contra el canvi climàtic, l'ampliació del CAP i de la Residència de la Gent Gran.

Des de Ciutadans proposem: la recuperació democràtica de les institucions municipals, recolzament a totes les famílies, baixar impostos, lluita contra l'incivisme, la brutícia i la millora de la recollida de deixalles, compliment de les lleis i treballar per la unió i la diversitat de tots els ciutadans i col.lectius de Palafrugell, un pla integral d'atenció a la Gent Gran, fer possible la construcció d'un Tercer Institut, la ampliació del CAP i afavorir a tots els emprenedors, comerciants, autònoms i empreses. Fer polítiques actives de defensa del Medi Ambient i del nostre entorn.

Viure, treballar i gaudir del nostre privilegiat Municipi. Tots som Palafrugell!

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons