Temporal Glòria i nova temporada

Can Bech número 69 febrer-març 2020

Hem començat l'Any Nou amb un fort temporal de vent, aigua i onades de bones dimensions a la costa i desperfectes d'arbres a l'interior. La llevantada ha fet molt de mal fent desaparèixer part del passeig de Llafranc i obrint esvorancs en alguns punts de la costa a més de la pèrdua de toves, mobiliari, camins de ronda obstaculitzats per roques i com altres nuclis costaners molts establiments turístics i comerços malmesos propers al mar. Tot un desafiament per a la nova temporada. Cal que tots plegats ens posem les piles i afrontem coordinadament la posta a punt dels nostres recursos, establiments i infraestructures per acollir de la millor manera als visitants que venen a gaudir dels nostres paisatges marítims i interiors. Per això, des de Ciutadans demanem:

1. A l'Equip de govern, la coordinació de totes les institucions en la reparació dels desperfectes i en la millora de les infraestructures. En aquests moments cal sumar esforços i fer front amb eficiència a la recuperació dels danys ocasionats. Les institucions supramunicipals no poden fugir d'estudi de les seves obligacions i de les ajudes econòmiques necessàries pel restabliment i millora de les zones afectades.

2. Davant la nova temporada ens calen millorar la recollida d'escombraries, la neteja de la via pública i les restes de les defecacions dels gossos en els carrers i places. Hem d'oferir als visitants netedat i serveis públics de qualitat. Ens calen campanyes de sensibilització per millorar el civisme i el respecte dels espais i de les persones. Hem de prendre consciència col.lectiva que la recepció i serveis als visitants fomenten riquesa i benestar a moltes famílies i persones del nostre municipi.

3. Prioritzem les inversions. Creiem que en aquestes circumstàncies cal prioritzar inversions que afectin a la recuperació del litoral, l'ampliació del CAP, un tercer Institut, fons per ajudar a comerços i a la indústria turística, nova empreneduria i la creació i localitzacions d'empreses en les zones industrials del municipi. Apostem decididament per la millora dels serveis públics i la gestió dels nostres recursos naturals, culturals i econòmics. Les altres Administracions han de col.laborar i cooperar per la recuperació de les zones afectades i de les empreses turístiques perjudicades pel temporal Glòria. Ens hi juguem la nova temporada i el benestar de molts ciutadans del municipi.

4. De nou denunciem el dèficit democràtic i vida institucional segrestada: ho comentàvem en l'anterior butlletí els aspectes que ho demostren: no oneigen les banderes oficials, es col·loquen banderes partidistes a la façana municipal, no presideix el quadre del President actual en el Saló de Plens del Consistori si no un fugit de la justícia, no fan respectar el Reglament Orgànic Municipal permetent l'embrutiment d'arbres, carrers, mobiliari públic i col.locació de símbols no oficials a les faroles i giratoris. Ens obliguen a mantenir amb diners de tots l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), associació que no defensa els drets de tots els ciutadans de Catalunya i que no respecta la legalitat actual. I per finalitzar els despropòsits, rebrem una quantitat considerable de subvencions de fons europeus del FEDER i les nostres institucions donen les espatlles als símbols europeus. La vida institucional és la imatge viva del respecte als símbols, valors i cultura democràtica dels nostres ciutadans i què fa partícip al visitant. Som palafrugellencs, catalans, espanyols i europeus, o no?

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons