Reptes i oportunitats per a un nou mandat

Can Bech número 67 octubre-novembre 2019

El 4 de juliol passat començava a caminar un nou mandat a Can Bech, amb un equip de govern renovat. Els tres partits que l'integrem ens hem compromès amb un pla de mandat ambiciós que, sobre la base de la feina feta en les etapes precedents, pretén situar Palafrugell com un municipi de referència dins la comarca i més enllà d'aquesta. Hi ha molta feina a fer i els reptes són importants, però també constitueixen oportunitats que ens han de permetre assegurar, a mig i llarg termini, el benestar i la prosperitat de la ciutadania en un marc de desenvolupament més sostenible i equilibrat.

En el cas de Junts per Catalunya, ens ha correspost la gestió d'àrees i departaments amb una projecció estratègica considerable de cara als propers quatre anys. Per començar, tenim el Museu del Suro, on en breu està previst que s'implementi la nova museografia que l'ha de transformar en un equipament cultural de primer ordre, a l'alçada dels millors museus d'Europa, i en un pol d'atracció de visitants.

L'atenció ciutadana, conjuntament amb la participació, són el punt d'interlocució directa amb tota la gent de Palafrugell: us atendrem, escoltarem i facilitarem els tràmits amb l'Administració, però també us demanarem la vostra opinió en temes d'interès general o sectorial i us convidarem a empoderar-vos a través d'un nou reglament de participació ciutadana que aviat veurà la llum.

Les polítiques de gent gran són un altre gran repte: caldrà donar respostes a la realitat d'una societat on la gent viu més i necessita més atencions i serveis específics, però també estar activa i connectada amb l'entorn.

Un altre àmbit que procurarem que us hi sentiu plenament connectats és amb Ràdio Palafrugell: estem immersos en un procés de modernització per fer-ne un mitjà més proper i actual.

En un altre ordre, estarem pendents de tenir una bona infraestructura tecnològica per mantenir tots els sistemes informàtics de l'Ajuntament a ple rendiment, alhora que no ens arronsarem per aplicar les noves tecnologies que, amb criteris d'eficiència energètica i sostenibilitat, aportin millores tangibles internes i també per a la ciutadania.

Davant el context de crisi ambiental que vivim, hem de donar resposta: des de l'àrea de Medi Ambient farem mans i mànigues per destinar tots els esforços a la conscienciació, divulgació i respecte pel nostre entorn seguint la màxima de pensar globalment, actuar localment.

I per acabar, i no menys important, volem reforçar el nostre compromís solidari amb el poble sahrauí i amb els projectes de cooperació que s'impulsen des de la Taula de Solidaritat i Cooperació. I no només això: ho volem donar a conèixer i que us en sentiu partícips.

I en paral·lel, però indestriable d'aquest compromís municipal, hi ha el de treballar per la causa nacional, garantint que Palafrugell, a través del seu Ajuntament, estarà en tot moment al costat del Govern, el Parlament i les institucions catalanes.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons