Reflexions Ciutadanes

Can Bech número 44 agost-setembre 2015

Com a nou grup municipal de l'Ajuntament, la primera cosa que volem fer és donar les gràcies a totes aquelles persones que van dipositar la confiança en els “Ciutadans” i que amb el seu vot han aconseguit que per primera vegada tinguem representació en el municipi. Tenim quatre anys per endavant per aconseguir diversos reptes que ens hem proposat molt fermament en l'agrupació de Palafrugell i us les volem explicar a continuació, doncs, com a veïns del poble, segurament coincidireu amb nosaltres en vari d'ells.

En primer lloc, ens agradaria anar desenvolupant un sistema de comunicació amb vosaltres més proper, més senzill i més eficaç. Amb aquesta finalitat, a més de l'oportunitat que tenim ara d'escriure unes línies cada dos mesos en aquest butlletí, ens agradaria que ens escrivíssiu i ens comuniquéssiu les vostres inquietuds, ja sigui a títol personal o com a membre en qualsevol de les moltes associacions que tenim al nostre poble, així, al final d'aquest document, trobareu les diferents formes de comunicar-vos directament amb nosaltres.

En segon lloc, ens hem proposat fer més simple i més comprensible per a tots els temes polítics que es decideixen a l'ajuntament i que ens afecten d'alguna manera, bé directament per haver de suportar les seves conseqüències o indirectament encara que només ens afectin en la nostra manera de pensar o sentir. Tothom sap (o hauria de saber) que en aquestes darreres eleccions hi ha hagut partits que han augmentat la seva representació en aquest ajuntament; altres l'han mantingut, un l'ha disminuït considerablement, dos partits han perdut la seva representació, i n'hi ha un (nosaltres) que ens hem incorporat tímidament per que la nostra veu s'escolti per primera vegada a Palafrugell. I la pregunta que cal fer-nos tots els veïns és... perquè ha passat això? Eren tan bons uns i tan dolents els altres?

L'opinió que tenim a Ciutadans Palafrugell és que NO, que el tema no és de bons i dolents, sinó que cada un té una sèrie de creences i d'afinitats preestablertes i que, com no sabem molt bé que és el que passa en el dia a dia al nostre ajuntament, anem formant una sèrie d'afinitats amb un determinat partit polític a través del què podem veure i escoltar i segons el líder polític que parli ens caigui millor o no. Penseu en això i veureu com en molts casos és així.

Per això a nosaltres, des de Palafrugell, ens agradaria canviar alguna cosa d'aquesta forma de procedir, voldríem que parléssiu més vosaltres i que nosaltres escoltéssim més... ens agradaria que en les sessions plenàries de l'Ajuntament ens expliquessin millor que és el que estan fent amb els nostres diners per millorar la qualitat de vida dels veïns del poble, perquè (per exemple) es canvien arbres un mes abans de les eleccions i no es fa en els quatre anys anteriors ?; perquè després de les eleccions (per exemple) es trenca un fanal per efecte de la Tramuntana (carrer Joan Capri, 39) i ningú va ara va a reparar-la; quan estigui arranjada us ho farem saber.

Estem convençuts que molts veïns penseu que és més important que en el nostre poble es vagin fent millores que es notin en el nostre dia a dia, en lloc de pensar en utopies sobre les meravelles que ens depararia un canvi de situació política. Per a vosaltres, especialment, volem manifestar-vos el nostre total suport per que la vostra veu s'escolti ben alta i clara a l'Ajuntament. Una dita coneguda per tots diu: La Unió fa la força. I pensem que aquesta dita és molt vàlida per a Palafrugell, Catalunya, Espanya i Europa.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons