Ocupació de via pública i temporal

Can Bech número 69 febrer-març 2020

Aquestes darreres setmanes, dos fets han estat molt comentats a les xarxes i mitjans de comunicació: l'ocupació de la via publica, especialment a plaça Nova, i els efectes del temporal Glòria.

Des de fa temps, des de l'equip de govern es té la intenció de treballar pel reordenament de l'ocupació de la via pública. La intenció d'aquest reordenament era doble: per una banda recuperar espai per a l'activitat ciutadana fent-la compatible amb l'activitat privada i , alhora, donar a aquesta activitat una línia estilística que millori la visió del paisatge urbà. Aquestes actuacions es portaran a terme, en temporalitat diferent, tant a la línia de costa com al centre de la vila. Al passeig Cípsela de Llafranc, la modificació ja estava planificada amb la reforma que es va acabar ara farà tres anys. En aquells moments els canvis es realitzaren parcialment i a finals d'any acabarà la moratòria per deixar-ho tot enllestit. En canvi, a la plaça Promontori, la reestructuració ja es portarà a terme aquesta temporada. Com a Tamariu. En aquest dos llocs, el principal objectiu és fer complir l'ordenança municipal on determina la priorització l'espai de pas públic: en places, que no superin el 50% i en carrers que es garanteixi el pas de vianants. La intenció era també regular el passeig Francesc de Blanes però el desperfectes de la llevantada han fet ajornar-ho per a més endavant. La complexitat de plaça Nova ha fet que la solució final hagi estat més laboriosa. La voluntat de l'Equip de Govern ha estat sempre arribar a un acord amb els operadors de bars i restaurant que hi donen servei. Per això ens alegra molt que després d'unes quantes reunions a final s'hagi arribat a un acord que permetrà complir el principal objectiu per aquest lloc emblemàtic: recuperar-la per tal que les entitats i ciutadans puguin gaudir-la. Plaça Nova es de tots.

Respecte al temporal, la zona pública més afectada ha estat el passeig de Francesc de Blanes de Llafranc. Les ones colpejaren amb força el mur de la zona oest de la badia, provocant destrosses importants. Malgrat la urgència que cal per reparar el passeig, la complexitat de l'obra ens fa ser molt curosos en la seva planificació. La voluntat és que l'estiu estigui en les millors condicions possibles i que les afectacions siguin imperceptibles. Els serveis tècnics de l'ajuntament han estat treballant intensament des del mateix dia del temporal.

A Tamariu on també han estat notables les afectacions, de mica en mica es va retornant a la normalitat. I a Calella, el més notable ha estat l'arrossegament de la sorra a la Platgeta, el Port Pelegrí i al Golfet. Aquí estem a l'espera si el mateix mar la retorna abans d'emprendre les accions necessàries per restablir-la.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons