Novetats de cares a la tardor

Can Bech número 74 setembre-octubre 2022

Encetem la tardor veient com veuen la llum algunes de les propostes que hem anat treballant, tant des de les nostres responsabilitats com de manera transversal amb altres àrees.

La primera és l'entrada en funcionament d'una xarxa de sensors de la qualitat de l'aire. Entenem que per poder fer canvis positius, cal saber què tenim per saber on volem arribar. I quina millor manera de saber què tenim que amb una xarxa de sensors que monitoritzaran la qualitat de l'aire de la nostra vila de manera continuada. A més a més, tota aquesta informació es podrà consultar en línia des de la web de l'àrea de medi ambient. I quines dades es podran consultar? Doncs, a part de dades meteorològiques -temperatura, humitat relativa i pressió atmosfèrica-, hi trobarem la concentració de CO2, SO2, NO2 i de partícules segons tres mides -inferior a 10, 2,5 i 1 micròmetres- i el soroll.

Una altra novetat la trobarem a l'oferta de continguts de la ràdio. Ràdio Palafrugell, que ja havia aconseguit posicionar-se com a mitjà de referència local en l'àmbit de les notícies locals i comarcals, i amb un segell propi en matèria musical, a partir de la nova programació que engega aquest setembre, aconsegueix trencar definitivament el format de la freqüència modulada (FM). Ràdio Palafrugell es podrà continuar escoltant des del 107.8 de la FM com sempre, no patiu. El gran salt és la manera de produir continguts, on el podcast serà la unitat de referència. Tindrem molts continguts nous, des de l'àmbit musical, cultural, esportiu, de divulgació científica, etc. amb l'avantatge que es podrà escoltar quan es vulgui, més enllà de la programació diària de la ràdio, on qui prendrà protagonisme seran els informatius, amb informació de proximitat.

Properament tindrem llesta una línia de subvencions per incentivar el canvi cap una mobilitat que s'adigui millor a la realitat de Palafrugell. Acompanyarem el desplegament de carrils bici que acabaran creant una bona xarxa ciclable, amb ajudes a la compra de bicicletes elèctriques per tal d'ajudar a fer aquest canvi. Davant de la necessitat de moure's per dins de Palafrugell, fer-ho a peu o amb bicicleta, hauria de ser la primera opció.

I, per acabar aquest repàs, ho farem amb el Museu del Suro de Catalunya. Havent enllestit la museïtzació de la planta baixa, tenim en marxa la museïtzació de la planta pis. Serà un viatge immersiu per conèixer què és l'element que dóna nom al museu i com la cultura surotapera ha modelat el nostre territori i la societat que l'habita. Serà una oferta cultural de primera magnitud, que quedarà perfectament complementada amb la Taperia, l'enoteca situada a l'edifici de Cal Ganxó.

En resum, seguim treballant per Palafrugell, com hem fet des del primer moment.

Per acabar, desitjar a tothom una gran Diada Nacional. Que el trist paper dels partits no ens tregui ni una gota de la il·lusió per fer de Catalunya una Nació lliure i independent.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons