El casal d'estiu, una eina indispensable

Can Bech número 74 setembre-octubre 2022

L'estiu a la vila és una època molt esperada per a tothom, sobretot per als infants i joves, per a tots ells i elles suposa l'arribada de les vacances escolars, que en un poble de costa com el nostre, sovint significa que pares, mares i fills, no coincideixen en dates de vacances, per tant, obrim la porta al món de l'educació en el lleure. Per la població de Palafrugell, és molt important poder comptar amb una oferta àmplia i variada de casals d'estiu com la que tenim, tant municipal com privada, una oferta inclusiva, pensada per a tots els infants i joves, a més a més, que es dugui a terme pràcticament durant tot el període vacacional, facilitarà la incorporació laboral de moltes famílies que es dediquin al sector serveis.

Per observar el ventall de casals d'estiu, posarem la mirada exclusivament en l'oferta municipal.

Per als més menuts de casa, hem recuperat l'Estiu dels Infants en el seu format original, dut a terme a la llar d'infants municipal Els Belluguets, amb una gran afluència d'infants que han pogut gaudir de les activitats que les educadores i l'espai els han ofert.

D'altra banda, els nens i nenes amb edats compreses de l'educació primària, han pogut assistir al Casal de Lleure municipal dut a terme per l'entitat Il·lusions a l'escola Torres Jonama, un espai on tots ells, acompanyats del monitoratge, han pogut disfrutar d'una gran varietat d'activitats i sortides. També han gaudit del Casal Total, on fent volar la seva imaginació han creat una obra de teatre durant el juliol. Des d'un punt de vista del lleure i l'activitat física, s'ha realitzat el Campus Multiesportiu, on petits i joves han fet activitats esportives i han après els seus valors. Per últim, el casal d'Indika, introdueix els joves al món escolta i al compromís amb la natura amb les seves tradicionals colònies a Puigpardines. Enguany, com a novetat, els joves assistents durant l'hivern a l'Espai Jove, han inaugurat la primera edició del Casal Jove, durant el més de juliol han realitzat activitats esportives i de coneixement de l'entorn.

L'educació en el lleure és una part molt important de la riquesa de la Ciutat Educadora, des de la filosofia de l'Educació 360 i com a Ciutat Amiga de la Infància, tenim el deure de vetllar per garantir la inclusivitat i la igualtat d'oportunitats per accedir a experiències educatives, des dels més petits fins als més grans, i continuar treballant per superar tots els obstacles que aquest gran repte ens suposa és el nostre compromís.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons