• Inici
 • L'Ajuntament
 • Destaquem
 • Ban de l'alcalde sobre mesures per garantir la convivència i el gaudi a les platges i espais del litoral

Ban de l'alcalde sobre mesures per garantir la convivència i el gaudi a les platges i espais del litoral

Durant la temporada d'estiu

Juli Fernández Iruela, alcalde de l'Ajuntament de Palafrugell, davant de l'inici de la temporada d'estiu amb el corresponent increment d'afluència de persones a les platges i espais del litoral del municipi, tenint en compte les característiques particulars i limitades dimensions d'aquestes, per tal de garantir la convivència i el gaudi d'aquests espais en les degudes condicions de qualitat i ple respecte entre els usuaris, els residents i amb l'entorn en general,

Faig saber

Que d'acord amb l'article 17 de l'Ordenança municipal de convivència ciutadana, a les platges i llocs públics de bany, inclosos els passejos marítims, camins de ronda i espais públics del litoral de Palafrugell resulten prohibides les següents activitats:

Resulta expressament prohibit en platges i llocs públics de bany:

 1. Desenvolupar o dur a terme activitats o accions, ja siguin esportives o lúdiques de manera que causin perjudicis als béns i/o molèsties a les persones.
 2. Rentar-se o rentar roba al mar, als rentapeus o a les dutxes de les platges fent servir sabó, gel, xampú o altres productes similars, així com fer un ús diferent del consum d'aigua a les fonts públiques.
 3. Portar animals a les zones i llocs públics de bany no autoritzats per l'Ajuntament, excepte els gossos pigall.
 4. Banyar-se o accedir a la zona de bany quan les banderoles que informen de l'estat de la mar són de color vermell o desobeir les ordres dels socorristes de prohibir banyar-se o perquè cessi l'exercici d'activitats que puguin generar un perill indegut perla mateixa persona a qui s'adreça l'ordre o per altres.
 5. Tirar-se a l'aigua i/o banyar-se en zona d'espigons, rocalls, embarcadors, franges senyalitzades on el bany està prohibit o d'accés restringit i altres llocs semblants que, per l'orografia pròpia de la zona de domini públic marítimo-terrestre, siguin un risc per a la seguretat de la persona, de la resta d'usuaris, dels socorristes o dels serveis d'emergència.
 6. La interrupció o obstaculització d'accessos públics al mar o l'estacionament i la circulació de vehicles a les platges no destinats a prestar serveis de caràcter públic, sense autorització prèvia.
 7. Els campaments i acampades a les platges i a la resta del litoral. S'entén per acampada la instal·lació de tendes de campanya, taules i cadires, vehicles o remolcs habitables, i per campament, l'acampada organitzada.
 8. Abocar deixalles a la sorra, a l'aigua, als espigons, als rocalls i embarcador amb qualsevol material.
 9. Fumar en la zona de platja.
 10. Fer fogueres a la platja i/o espais costaners sense autorització.
 11. Simular fets que posin en funcionament els serveis públics de salvament, socorrisme, sanitat, seguretat o qualsevol altre.
 12. Pescar fora de l'horari i els llocs autoritzats.
 13. Dipòsit o abandonament d'embarcacions i altres enginys nàutics flotant fora de les zones autoritzades i dins el Pla d'usos amb competència municipal.
 14. Navegació a les zones de bany.
 15. Fondeig d'embarcacions i qualsevol altre enginy nàutic a la platja o en els seus espais dins els llocs públics de bany.
 16. Deixar a la sorra, espigons, rocalls, embarcadors o a l'aigua qualsevol objectes que pugui comportar un perill per a la integritat física de les persones.
 17. Es prohibeix realitzar i/o participar en botellots a les platges i/o els llocs públics de bany.

Per la seva banda, l'Ordenança de tinença d'animals prohibeix l'accés a les platges i espais de bany als gossos durant la temporada d'estiu en el seu article 38.2.

Tenint en compte l'alta afluència d'usuaris i les petites dimensions dels espais de les platges s'ha de recordar que, d'acord amb el que s'ha exposat i amb la finalitat d'evitar perjudicis i conflictes, les següents conductes no estan permeses en les platges de Palafrugell, durant la temporada d'estiu:

 • Les activitats lúdiques o esportives com són jugar a pilota (futbol, voleibol, pales…), us d'estels o altres, excepte autoritzades expressament. Aquestes activitats es podran portar a terme a les platges a partir de les 19 h sempre que no causin molèsties a la resta d'usuaris
 • L'ús d'altaveus de reproductors musicals, inclosos els mòbils i dispositius personals
 • Cuinar, instal·lar taules o realitzar fogueres
 • Realitzar botellot, festes particulars.o aglomeracions de persones
 • Accés de gossos, excepte gossos pigall lligats
 • Pirotècnia

Es recorda que l'incompliment d'aquestes prohibicions és sancionable amb multa per import de 100 euros fins a 1.500 euros.

Es publica per al general coneixement i per al seu compliment.

Cartell amb les prohibicions a les platges

Darrera actualització

divendres, 05 juliol 2024 13:32

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons