Dèficit democràtic i pressupostos poc socials

Can Bech número 68 desembre 2019-gener 2020

Arribem a la cloenda del 2019 amb 7 mesos del nou consistori i amb un triumvirat en el govern local que gestiona els afers municipals i el dia a dia de les polítiques locals. A grosso modo què en podem comentar?

  1. Dèficit democràtic i vida institucional segrestada: ho comentàvem en l'anterior butlletí els aspectes que ho demostren: no ondegen les banderes oficials, es col·loquen banderes partidistes a la façana municipal, no presideix el quadre del President actual en el Saló de Plens del Consistori si no un fugit de la justícia, no fan respectar el Reglament Orgànic Municipal permetent l'embrutiment d'arbres, carrers, mobiliari públic i col.locació de símbols no oficials a les faroles i giratoris. Ens obliguem a mantenir amb diners de tots l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), associació que no defensa els drets de tots els ciutadans de Catalunya i que no respecta la legalitat actual. Al mateix temps, l'Alcaldia no permet debats més oberts, transparents i lliures. Vol ser govern i oposició. Crec que l'oposició la ha de fer l'oposició, li agradi més o menys les posicions d'uns o altres o com es fa la mateixa. I per finalitzar els despropòsits, rebrem una quantitat considerable de subvencions de fons europeus del FEDER i les nostres institucions donen les espatlles als símbols europeus.
  2. Pressupostos pocs socials i participatius: per sorpresa, no existeix cap partida participativa per donar veu i vot als ciutadans. També diem que els pressupostos recolzen poc les famílies nombroses, les quotes de les llars d'Infants elevades per la situació econòmica de les llars, minsa aportació a les quotes dels menjadors escolars i per afavorir la inclusió i polítiques d'integració i igualtat ridícules subvencions a les seccions esportives i a la vegada poques desgravacions fiscals als particulars que aporten els seus habitatges com a lloguer social. En les circumstàncies actuals les polítiques socials i el benestar dels ciutadans han de ser prioritats i de justícia. Si els pressupostos són expansius amb un creixement del 4,11% les aportacions i polítiques socials haurien de ser més compromeses en el benestar dels ciutadans desfavorits.
  3. La relació de llocs de treball (RLT) del personal municipal, precipitada i sense consens: considerem que la manca de consens entre els treballadors i col.lectius concrets com la Policia local no se'ls ha atès com calia. La pèrdua econòmica dels treballadors públics entre un 20% i un 30% d'aquesta crisi hauria de tenir una resposta més justa i consensuada en els pressupostos del 2020. Volem una plantilla municipal motivada però també degudament remunerada.
  4. Prioritats en les inversions del 2020: creiem que cal prioritzar inversions que afectin l'ampliació del CAP, un tercer Institut, carrers més transitables i accessibles i fons per ajudar a comerços i a l'industria turística, nova emprenedoria i la creació i localitzacions d'empreses en les zones industrials del municipi.

Des de Cs Palafrugell volem fer arribar a tots els ciutadans i les famílies els millors desitjos de pau, avinentesa, salut per aquestes festes i els millors auguris de justícia social, benestar i progrès en l'Any Nou 2020. Bon Nadal i Feliç Any Nou!

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons