Àrea de Medi Ambient, visió de futur

Can Bech número 69 febrer-març 2020

Arrencava el mandat després de les eleccions amb una reconfiguració de les àrees de Serveis i de Medi Ambient, per veure néixer una nova àrea, la de Via Pública. Amb aquests canvis, l'àrea de Medi Ambient s'ha de veure reforçada per poder aplicar polítiques ambientals cabdals per al futur de la nostra Vila i, en definitiva, de la nostra societat. I vam assumir el repte amb il·lusió alhora que amb el rigor que requereix una àrea que ha de ser pal del paller perquè el repte que hem d'afrontar és majúscul: l'emergència climàtica.

Les nostres línies d'actuació tenen dues clares directives: la informació, per tal d'empoderar la gent per a què pugui prendre les decisions amb coneixement previ; i la transversalitat, per implicar el màxim d'accions del present mandat encaminades en la lluita, adaptació i mitigació del canvi climàtic.

Seguint doncs la primera gran línia d'actuació, aquest mes de febrer i març tindrem a Palafrugell l'oportunitat d'escoltar persones expertes en diferents camps científics que ens explicaran l'estat actual sobre el canvi climàtic. Amb les Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic, tindrem una sèrie de conferències cada dijous a les 19:30 h al Museu del Suro més una jornada de clausura el dissabte 14 de març al matí al Teatre Municipal. I treballarem per a què en vinguin moltes més de jornades i conferències sobre aquests temes i altres.

Com dèiem abans, hem de pensar i aplicar polítiques per mitigar els efectes negatius del canvi climàtic i accions d'adaptació a aquest. Treballant-les en paral·lel perquè, tot i els anys que fa que ens adverteixen d'aquesta greu problemàtica, cada vegada és més tard per fer-lo reversible. I davant la necessitat que aquestes accions siguin aplicades i tinguin continuïtat en el temps, tenim l'obligació de consensuar-les, no només amb tot l'Equip de Govern, sinó amb totes les formacions polítiques del consistori i amb la societat civil. Hem de ser capaços d'anar tots a una sabent alhora el rol que li pertoca a cadascú.

Una breu reflexió: el canvi climàtic és, existeix, és real. El clima canvia constantment de forma natural per diversos factors cíclics de periodicitat diversa. Des de la Revolució industrial, el que ha fet la nostra societat és esdevenir un altre d'aquests factors que incideixen en el clima. D'això ja no n'hi ha cap dubte. La incertesa la trobem en les conseqüències d'entrar a formar part d'aquests motors de canvi. Es modelitzen escenaris futurs que, segons les variables que s'introdueixen, són més o menys catastròfics per a la nostra societat però no pel planeta, que serà capaç de trobar un nou equilibri malgrat nosaltres. Per tant, de nosaltres depèn la nostra pròpia supervivència.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons