Apunts de l'estiu 2022

Can Bech número 74 setembre-octubre 2022

L'Estiu 2022 ha estat marcat sobremanera per les altes temperatures, l'escalfament de les aigües marines, la pujada dels preus de l'energia i els carburants, la cistella de la compra amb preus desorbitats i la por a patir incendis en el nostre territori més proper. Amb aquestes condicions generals i altres més específiques la nostra indústria turística, el funcionariat municipal, les forces de seguretat i prevenció, i tot el personal amb dedicació al servei a les persones i els esdeveniments culturals, lúdics i esportius han fet una feina molt encomiable i compromesa en donar els millors serveis a les persones locals i visitants. A totes elles, el nostre reconeixement i felicitació.

També volem agrair a totes les persones que des de les xarxes socials o mitjans de comunicació ens han fet arribat les seves crítiques, propostes i projectes a desenvolupar. Això sí, reflexions sense malúria..., com ho descriu un excel·lent dibuixant fervent en les xarxes.

Ara bé, volem deixar unes reflexions en forma d'APUNTS sobre aspectes que creiem que hem de treballar i millorar tan l'administració local com el sector privat.

  1. La recollida d'escombraries domèstiques i la neteja viària. Malgrat certs avenços ens cal un treball meticulós i constant. Ha sigut una apreciació notòria i amb comentaris nombrosos.
  2. La mobilitat en general. El nou projecte per a la carretera vella sense comptar massa amb els veïns i usuaris ha indignat a molta gent. Esperem que hi hagi una memòria avaluativa i es prenguin les decisions adients.
  3. Els talls de llum i les mancances de Wifi en certes zones dels nuclis costaners.
  4. Aprofitar millor de les zones d'estacionament i l'ampliació puntual de les mateixes en períodes de màxima demanda obrint abans i tancant més tard. Projectar zona per a caravàning.
  5. Els polítics són notícia. No pot ser que a mig agost es convoqui una roda de premsa per manifestar les desavences en el sí d'un partit en el govern. Un acte esperpèntic. Deixem gaudir l'estiu a la gent! No tocava, en paraules d'un expresident.
  6. El debat saturació o no-saturació creiem que no era el moment ni la qüestió. Els administradors han de vetllar perquè tots els serveis públics funcionin i atenguin les demandes de la gent local i benvinguda.
  7. Coordinació de les Administracions públiques i el sector privat. En molts aspectes hem arribat tard i malament: terrasses, boies, permisos a les parades, obres civils, formació de personal i millors condicions laborals, etc. Són mesos intensius i profitosos per a tota la nostra indústria turística, cultural i lúdica. Ens hi juguem molt, i per tant, hem de coordinar-nos millor per donar un excel.lent servei a les persones perquè puguin gaudir del nostre territori i acollida.

Agraïment a les persones visitants per la seva estada entre nosaltres i disculpes pels possibles errors o malentesos. PALAFRUGELL, TERRITORI TURÍSTIC I ACOLLIDOR.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons