Activitats per la creació de Xarxa Social

Sensibilització i participació ciutadana

Commemoració de dies internacionals

Organització d'actes i activitats en col·laboració amb serveis municipals i entitats del municipi de 3 dies internacionals:

  • 8 de març. Dia Internacional de les dones
  • 28 de maig. Dia Internacional per l'acció de la salut de les dones.
  • 25 de novembre. Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

L'Espai Dona aglutina totes les activitats que es duen a terme al municipi relacionades amb aquests dies a través d'un cartell i els seus mitjans de difusió.

Si voleu participar i/o organitzar una activitat relacionada amb un d'aquests dies poseu-vos en contacte amb l'Espai Dona.

Els objectius són contribuir a fer visible la situació de les dones a la nostra societat, fomentar la consciència col·lectiva respecte les desigualtats encara presents entre homes dones i augmentar la implicació i el sentit de la responsabilitat comunitària.

Assessorament per crear una associació

Ajudem a iniciar projectes donant assessorament i suport que es necessiti per la creació d'una associació, fins que tingui prou força com perquè pugui prescindir de la nostra ajuda.

Prevenció

Tallers de prevenció per infants, joves i persones adultes

Realització de tallers de desigualtat, gènere i prevenció de violència en la parella per diferents col·lectius en espais educatius formals i no formals.

Assessorament per serveis educatius municipals i entitats sobre l'organització d'activitats relacionades amb la igualtat de gènere

Suport i assessorament en l'elaboració i/o execució d'activitats formatives, de prevenció i sensibilització sobre la desigualtat de gènere i/o violència masclista.

Tallers de prevenció que es realitzen a primària i a secundària durant el curs 2018-2019 i informe d'avaluació dels tallers realitzats durant els curs 2017-2018 (PDF)

Sensibilització i atenció a les violències sexuals

Desenvolupament del Punt Lila

Punt d'informació i atenció a les violències sexuals i sexistes durant les barraques de la Festa Major de Palafrugell.

Dones de Palafrugell

Espai visualitzador sobre dones que essent o no de Palafrugell han aportat i/o aporten valor al Municipi

És un projecte que neix íntegrament des de l'Ajuntament de Palafrugell, concretament des l'Espai Dona de l'Àrea de Benestar Social i Ciutadania. La finalitat d'aquest treball és donar a conèixer les diferents dones que han estat de rellevància per al desenvolupant del municipi. Cal dir que l'estudi ha agafat com a paràmetres temporals aquelles dones que comprenen entre els anys 1998- 2018. És doncs, com d'aquesta manera, setmanalment s'han anat publicant fins a dia d'avui diferents personalitats al compte d'Instagram @Donesdepalafrugell.

Notícia publicada al web de Comunicació sobre Dones de Palafrugell

Observatori de la presència de la dona a l'esfera pública de Palafrugell

Presència de la dona en l'àmbit polític del 1998 al 2008

Un estudi que s'ha realitzat a través de l'Ajuntament de Palafrugell, concretament des l'Espai Dona de l'Àrea de Benestar Social i Ciutadania. L'objectiu ha estat en tot moment presentar i evidenciar dades que ajudin a comprendre la situació actual, i l'evolució feta, de la presència de la dona en la política de Palafrugell. En aquests vint anys hi han hagut 52 homes i 19 dones. Només al 2007, amb l'aplicació de la Llei orgànica per a la igualtat efectiva entre homes i dones, va haver un increment notori del 40% de participació.

Infografia sobre la presència de la dona en l'àmbit polític a Palafrugell (PDF)

Us voleu subscriure al butlletí? Sol·liciteu-ho a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons