Subvencions a les activitats econòmiques locals

Per fer front a la crisi de la COVID-19

El proper dimecres 12 d'agost s'obre el període de presentació de sol·licituds per a l'atorgament de subvencions a les activitats econòmiques locals per fer front a la crisi de la COVID-19.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de setembre de 2020. Les persones jurídiques hauran de presentar la sol·licitud telemàticament a través de la Seu electrònica. Les persones físiques podran fer-ho telemàticament, o bé de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) serà qui gestionarà l'atorgament de les subvencions. Les empreses podran presentar-se a una de les 3 convocatòries següents:

  • A1. Subvencions per a les activitats econòmiques amb establiment físic a Palafrugell, que s'hagin vist obligades a tancar els seus establiments com a conseqüència de l'aplicació del Reial Decret 463/2020.
  • A2. Subvencions per a les activitats econòmiques amb establiment físic a Palafrugell, que no s'hagin vist obligades a tancar els seus establiments però que hagin patit una reducció involuntària de la seva facturació d'almenys el 75%, com a conseqüència de l'aplicació del Reial Decret 463/2020.
  • A3. Subvencions per a les activitats econòmiques del sector turístic d'allotjament que estiguin donades d'alta en el registre d'empreses i establiments turístics, i que consten anotades a la base de dades del Departament d'Empresa i Coneixement, com a apartament turístic, càmping, hotels i turisme rural.

Quantia de les subvencions

En el cas de la convocatòria A1, la quantia de la subvenció atorgada serà de 300 euros. També hi haurà un ajut variable en funció dels treballadors contractats en el moment de la declaració d'estat d'alarma, de 75 euros per treballador/a. L'ajut màxim no podrà ser superior als 600 euros per establiment.

En el cas de la convocatòria A2, es concedirà una quantia de 200 euros. També hi haurà un ajut variable en funció dels treballadors contractats en el moment de la declaració d'estat d'alarma, de 50 euros per treballador/a. L'ajut màxim no podrà ser superior als 400 euros per establiment.

En el cas de la convocatòria A3, la quantia de la subvenció atorgada serà de 1.000 euros per apartament turístic, càmping, hotels i turisme rural. També hi haurà un ajut variable en funció dels treballadors contractats en el moment de la declaració d'estat d'alarma, de 100 euros per treballador/a. L'ajut màxim no podrà ser superior als 2.500 euros per establiment.

Documentació

Per a les 3 convocatòries, la documentació necessària és la següent:

  • Sol·licitud de subvenció (model normalitzat), identificant clarament per a quina convocatòria es demana la sol·licitud.
  • Fitxa d'alta de creditor (en el cas de primera petició, o en cas de modificació de dades).
  • Compte justificatiu de la subvenció (model normalitzat).
  • En cas de tenir treballadors contractats, Relació Nominal de Treballadors (RNT) i Relació de Liquidació de Cotitzacions (RLC) del període de liquidació corresponent al mes de març de 2020.

I per a la convocatòria A2, també cal presentar:

  • Declaració responsable (model normalitzat).
  • Declaració d'IVA del segon trimestre de 2020 i de 2019 (model 303) o model de declaració responsable per les empreses amb règim simplificat d'IVA.
Comerços del carrer de Cavallers

Darrera actualització

dimarts, 11 agost 2020 13:11

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons