Palafrugell es suma a la campanya 'Jo tampoc estic bé'

Sobre la salut mental i emocional

La campanya de l'entitat Obertament té com a objectiu trencar amb el silenci i atacar d'arrel la dificultat de la gent a demanar ajuda quan hi ha malestar psicològic o emocional.

El fet d'adherir-se a la campanya és una proposta de la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell, format per entitats i serveis municipals que treballen per la salut mental a la nostra vila.

Es preveu que la crisi provocada per la COVID-19 tingui un impacte negatiu en la salut mental de la població general i que aquest tingui un efecte durador, el que ja s'ha anomenat com a pandèmia silenciosa o fatiga pandèmica. Segons un estudi de l'Agència de Salut Pública del Departament de Salut i ESADE a Catalunya es triplica el percentatge de població que refereix simptomatologia de depressió o malestar emocional durant el confinament. Aquesta dada ha posat en alerta els professionals de la salut els quals reclamen més responsabilitat i conscienciació de la societat d’aquesta problemàtica.

El fet de no ser-ne conscients, de no saber-li posar nom, de pensar que seré considerat algú més dèbil o incapaç si en parlo, impedeix que les persones demanin ajuda quan no es troben bé, retardant així l'accés al procés de recuperació que els permetrà recuperar la plenitud de les seves vides.

El lloc web jotampocesticbe.cat recull sis testimonis diferents, que expliquen a partir de diverses entrevistes amb el periodista Joan Maria Pou, quina ha estat la seva experiència i el seu recorregut fins arribar a poder parlar obertament del seu trastorn. Entre els diversos recursos que s'ofereixen hi ha un test d'autoavaluació, eines sobre com iniciar una conversa de salut mental i informació útil per demanar ajuda.

Cartell de la campanya

La situació actual comporta canvis molt profunds i inesperats: l’aïllament, la inestabilitat, la incertesa, la dificultat per la conciliació personal i professional són només algunes de les causes que afecten la salut mental i emocional. Si sents que no estàs bé, potser és hora de demanar ajuda

Darrera actualització

divendres, 26 març 2021 09:41

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons