"No és culpa meva": parlem sense embuts de salut mental

Campanya contra l'estigma en salut mental

Per segon any consecutiu, a proposta de la Comissió de Salut Mental del Consell de Benestar Social, Palafrugell s'adhereix a la campanya contra l'estigma en salut mental de l'entitat Obertament.

Si l'any passat el públic destinatari va ésser la població general amb la campanya "Jo tampoc estic bé", ara se sap que a qui més ha afectat la pandèmia han estat els joves i, per això, es vol posar l'èmfasi en aquest col·lectiu.

"No és culpa meva" va dirigit a l'anomenada generació Z, per promoure que puguin parlar sense embuts sobre salut mental. L'objectiu de la campanya és superar la barrera de l'estigma per tal que es puguin normalitzar els problemes de salut mental i demanar ajuda quan es necessiti. Els protagonistes d'aquesta campanya, com sempre, són activistes, joves que han passat per un problema de salut mental, l'han superat i ofereixen el seu testimoni per ajudar a tenir aquestes converses tan necessàries.

La campanya consta d'un visual, un espot, una falca de ràdio i una estratègia digital especifica. Mitjançant tres taules rodones amb diversos influencers i activistes on s'han tractat diversos temes. A més, també hi ha un espai on qui vulgui es pot expressar, recursos sobre on poder demanar ajuda, consells per saber com abordar el tema de la salut mental, etc.

La salut mental continua sent un tabú i moltes persones amb trastorns estan sotmeses a la discriminació a totes les facetes de la seva vida. L'associació Obertament va néixer l'any 2010 de la mà dels principals agents socials de la salut mental a Catalunya, amb l'objectiu de lluitar contra l'estigma i la discriminació que pateixen les persones per algun problema de salut mental, tot aconseguint que siguin elles les protagonistes del canvi.

Entra a noesculpameva.cat i mira les taules rodones, troba recursos, reflexiona sobre com et trobes o expressa el que necessites.

Cartell de la campanya

Darrera actualització

dimecres, 20 abril 2022 12:21

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons