Palafrugell formarà part de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

Can Bech número 46 desembre 2015-gener 2016

En aquesta època de crisi i de transició, des de l'Entesa considerem que és l'hora d'explorar un model de desenvolupament territorial que mobilitzi millor els recursos endògens i prioritzi les dimensions socials, ambientals i humanes de l'economia a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

Els passats dies 22 i 23 d'octubre va tenir lloc a Barcelona una Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària on diferents ajuntaments van signar una declaració amb l'objectiu de treballar per la creació d'una xarxa de municipis per l'economia social i solidària.

En aquests darrers anys, aquesta nova manera de fer economia i de fer empresa ha crescut quantitativament, s'ha diversificat i mostra un gran dinamisme. A Catalunya hi han 4.172 empreses que generen 30.000 llocs de treball i compten amb aproximadament 500.000 clients i consumidors. Hi són representades iniciatives de tota mena: cooperatives agràries i industrials, però també moltes d'altres que donen serveis a les persones i a les empreses, grups de consum agroecològic, projectes d'economia col·laborativa, entitats de comerç just i de turisme responsable, associacions i fundacions que treballen en el camp social, empreses d'inserció, horts comunitaris, etc.

A més, molts projectes de l'economia social i solidària neixen per resoldre necessitats d'una col·lectivitat concreta, les persones que els impulsen acostumen a viure en el mateix territori on fan l'activitat, com també els seus proveïdors i col·laboradors, sovint donen suport a activitats socials i culturals de l'entorn, i els beneficis econòmics que en resulten tendeixen a circular dins el territori.

De fet, podem considerar que aquestes iniciatives ja són agents de desenvolupament local, perquè creen llocs de treball a la localitat i els mantenen, perquè faciliten serveis locals a productors, consumidors i treballadors, i perquè tot això ho fan, a més, promovent l'acció ciutadana i reforçant els vincles comunitaris.

Per totes aquestes consideracions, i amb la voluntat de contribuir al creixement d'aquesta economia al nostre municipi, l'ENTESA va presentar una moció de suport a la Declaració de Barcelona i per formalitzar l'adhesió de l'Ajuntament de Palafrugell a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària.

La moció va comptar amb el recolzament i suport de tots els grups politics presents al Ple: PSC, ERC i CiU. L'ENTESA ho valora i considera que mostra la voluntat de contribuir al creixement d'aquesta economia al nostre municipi i fer-ho des del diàleg i consens que permetin compartir línies de treball, reflexions, activitats i recursos.

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2022
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons